لیست اختراعات علي ابراهيمي
اختراع حاضر وسيلهاي جايگزين اجاقهاي پختوپز رايج است. سوخت آن چوب يا پوست خشكبار است و شعله يكنواخت با دود بسيار كم دارد. كاربرد اين اجاق در طبيعت گردي، عشاير و روستاها است. اجاق حاضر از دو استوانه سوراخ¬دار تشكيل شده است به نحوي كه بخشي از زيستتوده به گاز تبديل شده و با هواي پيش¬گرم شده محترق مي¬شود. اين¬گونه احتراق به نسبت آتش معمولي كنترل شده¬تر بوده و پاك¬تر است و متعاقبا مصرف چوب آن كمتر است. با يك بار پركردن اجاق از چوب، تا 30 دقيقه شعله و پس از آن تا 20 دقيقه حرارت ناشي از زغال سرخ وجود دارد. امكان اضافه¬كردن چوب به اجاق در حين كار وجود دارد. پايهاي براي ظرف تعبيه¬شده كه در زمان حمل از آن جدا گشته و در داخل اجاق جاي مي¬گيرد. دسته¬هاي اجاق جهت جلوگيري از داغ¬شدن، در حين كار از آن جدا ميگردد و در زمان نياز در جاي خود تعبيه ميشود. توان حرارتي اجاق حاضر 3/1 كيلووات است كه ميتوان آن را در اندازههاي كوچكتر يا بزرگتر ساخت. هم¬چنين خطي بر روي بدنه بيروني اجاق وجود دارد كه شاخص اندازه مناسب چوب است.
طراحي و ساخت برانكارد قابل حمل به منظور حمل بدون لغزش مصدوم در شرايط سخت همواره به منظور جابجايي مصدومين در مناطق جنگي و يا زلزلهزده براي حمل و نقل مجروحان و مصدومين از برانكاردها استفاده ميشود. هنگام جابجايي فرد، بسته به شرايط موجود تكانها و ضرباتي به بيمار منتقل ميشود كه ممكن است خسارات جسمي براي مصدوم به همراه داشته باشد كه هيچگاه قابل جبران نباشد. بنابراين جابجايي مصدوم با حداقل تكان به هنگام جابجايي، به منظور كاهش صدمات وارده، از اهميت بالايي برخوردار است. اين برانكارد از پلي يورتان ساخته شده است كه زيست سازگار بودن و مقاوم بودن آن در برابر سايش اثبات شده است. برانكارد ساخته شده به سادگي در يك كوله پشتي جاي ميگيرد و به راحتي جابجا ميشود. همچنين نياز به دو امدادگر براي حمل مصدوم ندارد و در شرايط سخت مثل جنگ يك رزمنده ميتواند با يك دست خود، مجروح را به بهداري يا مكاني امن برساند. به منظور ثابت شدن گردن و ستون مهرههاي مصدوم تجهيزات نيوماتيك در برانكارد به كار رفته است.
روش برداشت پسته در تمام باغات ايران به صورت خوشه چيني و يكجا ميباشد؛ سپس خوشه ها توسط ماشين هايي با ظرفيت هاي مختلف به صورت يك توده چند تني وارد محوطه كارگاه فراوري ميشوند. دانه هاي پسته در اين توده در حال تنفس و افزايش شديد حرارت ميباشند و در صورتي كه اين توره پسته زماني طولاني ( 24 تا 48 ساعت پس از برداشت پسته بسته به دماي محيط و شرايط نگهداري ) به همين حالت باقي بماند پوست چوبي پسته سياه شده و طعم و رنگ مغز عوض شده و خسارت بزرگي به مالك وارد ميشود.زلذا بايد دستگاه هايي با ظرفيت كافي و قدرت جدا سازي خوشه از دانه و توان پوست گيري كامل دانه كه استهلاك كم و قابليت اطمينان زيادي داشته باشند ساخته مي شد. اختراع پوستكن بر مبناي نياز فوق و به گونه اي انجام شده كه احتياج به ريزش اب براي پوست كني نيست. لذا در اكثر مناطق كويري قابل استفاده ميباشد و سطوح آن كاملا قابل نظافت مي باشند و محيطي براي توليد و انتقال آلودگي به قارچ ها را فراهم نمي آورند. عملكرد و راندمان آن با چرخاندن فلكه تنظيم به راحتي براي انواع ارقام پسته چه در حالت كال و چه پسته رسيده در تمام طول فصل برداشت قابل كنترل مي باشد. مسير خروج پسته پوست شده از مسير خروج خوشه و نخاله جدا و ساختمان آن ساده بوده و تعمير و نگهداري آن آسان و ارزان ميباشد.
هم تجار وهم كشاورزان پسته با فرآوري واستاندارد كردن ودرجه بندي پسته خشك مي توانند به ارزش افزوده بيشتري دست يابند استاندارد ملي ايران ميزان مجاز پسته خندان تا حداكثر شش درصد را تعيين نموده است .ميزان مجاز مغز پسته آزاد حداكثر يك درصد وپوست آزاد ومواد خارجي هم حداكثر يك درصد است. لذا با توجه به حجم بالاي توليد پسته در ايران كه اغلب آن صادر مي شود وكندي وگراني وعدم كيفيت روش تفكيك سنتي(دستي وكارگري)لزوم وجود يك دستگاه با فن آوري بومي وقيمت مناسب كه عموم كشاورزان توان استفاده از آن را داشته باشند ،كاملا مشخص مي باشد.دستگاه خندان جداكن پسته ،به وسيله ي سوزنهاي كوچكي كه داخل شكاف پوست پسته هاي خندان مي شوند،آن ها را از پسته هاي ناخندان جدا نموده ودقت تفكيك آن بيش از حد مجاز استاندارد مي باشد. دستگاهي كم استهلاك ومطمئن وبادوام بوده وكاربري آن نياز به تخصص ندارد وبه راحتي براي همه ارقام پسته قابل تنظيم ميباشد.اين دستگاه به غير از تفكيك پسته هاي خندان وناخندان كار درجه بندي وغربال كردن وجداسازي پوست وگرد وخاك وپسته هاي ريز ومغزهاي آزاد را هم با دقت كافي انجام داده ودر ظرفيت هاي مناسب با نياز كشاورز وتاجر قابل توليد مي باشد.
خرماي درجه بندي و تفكيك شده، از بازار بهتر و سود بيشتري برخوردار است و درجه هاي مختلف آن مي توانند اختلاف قيمت زيادي نسبت به هم داشته باشند. درجه بندي خرما به صورت دستي و با نيروي انساني اگرچه در مقايسه با درجه بندي نكردن آن مزيّت دارد اما دقّت كافي در آن به كار نمي رود و وقوع مسائلي مانند عدم بهداشت فردي، وقوع اشتباهات انساني ناشي از خواب آلودگي، حواس پرتي، خستگي و .... كار را مشكل كرده و خطاي نهايي را افزايش مي دهد. از طرفي با پيشرفت تكنولوژي در همه زمينه ها از جمله زمينه مواد غذايي اين امكان فراهم شده است تا دستگاهي با كيفيّت مطلوب براي درجه بندي به وجود آيد و با حذف نيروي انساني و مشكلات ناشي از آن، با دقّتي بسيار بيشتر كار درجه بندي را انجام دهد. در اين دستگاه از سيستم پردازش كامپيوتري همگام با تكنولوژي روز استفاده شده تا به بهترين نحو ممكن كار درجه بندي را انجام دهد.
روش برداشت پسته در تمام باغات ايران به صورت خوشه چيني دستي و توسط كارگران مي باشد. خوشه هاي كامل پسته سپس توسط ماشين هاي حمل بار به كارگاه هاي فراوري پسته منتقل مي شوند. پسته ها بايد هر چه سريع تر با كيفيت بالايي پوست گيري شوند تا طعم مغز و رنگ پوست آنها عوض نشود. لذا دستگاههاي پوستكني بايد با ظرفيت و كيفيت خوبي عمل پوست گيري را انجام دهند. وجود خوشه و چوب و سنگ و زوائد ديگر در توده محصول باعث وارد آمدن خسارت به دستگاه پوستكن و جلوگيري از خروج صحيح دانه هاي پوست شده از دريچه خروج مخصوص آنها در دستگاه پوستكن و معطل شدن دانه ها در دستگاه و وارد آمدن خسارت به آنها ميشود. دستگاه خوشه گير با جداسازي خوشه و چوب و برگ و سنگ ساير زوائد باعث افزايش كيفيت پوستكني پسته ميشود. براي جداسازي دانه هاي رسيده پسته از خوشه و ارسال آنها به بازار جهت تازه خوري هم نياز به دستگاه خوشه گيري كه به پوست نرم پسته ها صدمه اي وارد نكند مي باشد. دستگاه خوشه گير بدون نياز به كارگر متخصص و تنظيم خاصي با ظرفيت و كيفيت مناسب و با استهلاك ناچيز عمل خوشه گيري از دانه هاي پسته را انجام ميدهد.
براي قابل مصرف شدن پسته هاي ناخندان با مغز كامل، بايد آنها را خندان نمود. روش هاي قديمي، كارگري و دستي مي باشند كه علاوه بر مشكلات بهداشتي كند و گران است و كيفيّت كار بستگي به مهارت كارگران دارد. لذا اختراع و ساخت يك سيستم مكانيزه عملي و ساده كه براي همه ارقام پسته قابل استفاده باشد كاملاً ضروري ميباشد. دستگاه مكانيك خندان پسته بدون نياز به دستگاه هاي مقدماتي پسته ها را خندان نموده و محصول خروجي از آن پس از خشك شدن هيچ تفاوتي با پسته اي كه به طور طبيعي خندان شده ندارد و ماندگاري كوتاه مدّت پسته در آب قبل از ورود به دستگاه آسيبي به رنگ و طعم مغز پسته نمي زند. عبور پسته از تونل بخار در اين دستگاه باعث از بين رفتن قارچ ها و انگل ها شده و لكّه هاي روي پوست آن را بر طرف مي كند. اين دستگاه براي همه اندازه ها و ارقام پسته بدون نياز به تغيير و تنظيم قابل استفاده بوده و كاربري آن آسان بوده و نياز به تخصّص خاصي ندارد و باعث افزايش ارزش محصول پسته و سود بيشتركشاورزان مي شود.
بعد از پوست گيري پسته در دستگاه پوستكن پسته و قبل از تفكيك پسته هاي پوك و نيمه مغز و شستشوي نهايي آنها لازم است فرآيند پوست گيري پسته ها كامل تر شود دستگاه نخاله گير با استفاده از يك توپي دوّار كه بر روي سطح آن تعداد زيادي پيچ و مهره بسته شده است و سطح زبري ايجاد نموده در فضاي بين دو قاب عقب و جلو ،پوست، خوشه، برگ و نخاله موجود در توده پسته را به وسيله سر پيچ ها از توده پسته جدا كرده و از زير قاب عقب و تيغه آن عبور داده و به خروجي نخاله پرتاب مي كند. پسته ها به علّت بزرگ تر بودن اندازه آنها امكان عبور از زير تيغه قاب عقب را ندارند و در محوطه بين دو قاب مانده و بر اثر حركت دوراني توپي شروع به حركت دوراني مي كنند و نازل هاي آب موجود بر روي سطح پسته ها با پاشيدن آب روي پسته هاي در حال دوران، نرمه پوست و شيرآبه روي سطح آنها را شسته و تميز مي كند و نخاله و نرمه پوست و شيرآبه از خروجي نخاله خارج شده و پسته هاي تميز از خروجي وارد دستگاه بعدي مي شوند.
دستگاه خشك كن نواري پسته در ترمينال هاي فرآوري پسته جهت كاهش رطوبت محصول به كار مي رود. براي نگهداري طولاني مدّت محصول پسته لازم است رطوبت دانه هاي پسته به زير 5 درصد برسد. در خشك كن نواري پسته سيستم نقّاله اي طرّاحي شده كه به علّت حركت افقي پسته توسط نوار نقّاله قابليّت فاصله گذاري بين بارهاي ورودي مختلف را دارد و در مصرف انرژي صرفه جويي مي كند (هواي سيركوله داخل هر واحد) و داراي چهار واحد مجزا است كه تا پسته وارد واحدي نشده هيتر آن خاموش مي باشد و پسته را در خروجي هر واحد هم مي زند تا يكنواخت خشك شود. پسته در هر دستگاه توسط يك نوار نقّاله استيل مشبّك به وسيله زنجيرهاي شاخك دار دو سمت خود حركت مي كند و هواي گرم مورد نياز براي خشك كردن پسته توسط يك هيتر هواي گرم با حرارت غير مستقيم تأمين مي شود كه باد گرم توليدي توسط فن راديال را از طريق سوراخ هاي نوار نقّاله به لا به لاي دانه هاي پسته دميده و باعث جذب و كاهش رطوبت پسته ها مي شود.
همزن غيرتماسي مخازن بيهوازي و يا تحت فشار، با آب بندي كامل، جهت استفاده در رآكتورها و بيورآكتورها با غلظتهاي متفاوت مواد و با سيستم ايمني دروني آني خودكار. در اين مكانيزم همزني، ارتباط مكانيكي بين همزن و موتور محرك كاملا حذف شده است و بنابراين احتمال نشتي به حداقل ممكن رسيده است. در اين اختراع، شفت همزن از بالا توسط ياتاقان مهار شده و انتهاي شفت به محفظه همزن مغناطيسي شامل 4 هسته آهني و ياتاقان كوپله شده است و توسط صفحه پلاستيك فشرده و واشر كاملا آببندي شده است. از طرف ديگر، شفت موتور به صفحهاي با 4 آهنرباها كوپله شده است بهطوريكه نيروي چرخشي موتور به هستههاي آهني منتقل ميشود و نتيجتا پرههاي همزن به گردش در ميآيند.
موارد یافت شده: 41